Haris Eminović uz Mozzart do srebra na „Banja Luka 2024“

Objavio Admin Objavljeno October 22, 2024, 15:38
Mozzartov stipendista drugi na Međunarodnom stonoteniskom prvenstvu

Koliko su podrška i podsticaj važni talentovanim sportistima na putu do uspjeha, zna dobro parastonoteniser Haris Eminović iz Banje Luke. Njegov potencijal prepoznali su u kompaniji Mozzart čiji je stipendista drugu godinu zaredom. Taj vjetar u leđa, uz posvećene treninge, donio mu je mnoge uspjehe, a sada se okitio i srebrnom medaljom na Međunarodnom stonoteniskom prvenstvu „Banja Luka 2024“ u kategoriji za osobe sa invaliditetom.

„Utisci su veoma pozitivni jer sam čitav turnir, do finala, odigrao odlično. Kvalitetno sam trenirao tokom ljeta, a u pripremama mi je dosta pomogla kompanija Mozzart. Za mene podrška ove kompanije znači mnogo jer mi je za sve što bolje rezultate neophodna i veća finansijska podrška koju mi Mozzart nesebično daje kroz stipendiranje tokom protekle dvije godine, na čemu sam im beskrajno zahvalan“, poručuje Haris Eminović, talentovani parastonoteniser.



U organizaciji Stonoteniskog kluba Borac, u Banjoj Luci je proteklog vikenda održano 21. Međunarodno stonotenisko prvenstvo „Banja Luka 2024“ za muškarce, žene, veterane, osobe sa invaliditetom u više kategorija. Ukupno je nastupilo 380 takmičara iz i Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije. Osim u kategoriji za osobe sa invaliditetom, u kojoj su nastupila 23 takmičara, Haris je pokazao sjajno umijeće i u apsolutnoj kategoriji gdje se plasirao u top 16, od ukupno 58, igrača.

Haris se od rođenja bori sa urođenom bolešću koja dovodi do ukočenosti zglobova, ali i smanjenim obimom i funkcijom mišića. Uprkos tome, stoni tenis vrijedno trenira od svoje 14. godine. Sada, sa 23 godine, može da se pohvali medaljama sa brojnih domaćih i svjetskih takmičenja za stonotenisere sa invaliditetom. Posebno je ponosan na nastup na Paraolimpijskim igrama 2020. u Japanu gdje je bio najmlađi predstavnik Bosne i Hercegovine.



Nakon srebra na međunarodnoj stonoteniskoj smotri u Banjoj Luci, vrijedno trenira za odlazak na državno prvenstvo u Sarajevu krajem ove sedmice…Sportskih ambicija mu ne manjka, pa već najavljuje nastupe na takmičenjima u martu iduće godine u Italiji i Španiji. Najzahvalniji je svojim roditeljima koji sa njim, od najranijeg djetinjstva, prolaze fizikalne terapije i vježbe i podržavaju ga na putu ka sportskim uspjesima. Njima se pridružila i kompanija Mozzart kao vjerni navijač na svakom Harisovom nastupu.